Advies

Juiste keuzes maken is vaak complex. Hunenet helpt u die juiste keuzes te maken. Zo  kunnen wij u bijvoorbeeld helpen een ICT-beleidsplan op te stellen en een pad naar de toekomst uit te stippelen. Hierin worden keuzes in een breder, strategisch kader geplaatst en wordt aangegeven wanneer ze actueel worden. Natuurlijk is dit een dynamisch model dat meegroeit met uw organisatie. Zo verschijnen nieuwe ontwikkelingen tijdig aan uw horizon.

Systeem- en netwerkbeheer

Onderhoud en beheer van uw automatiseringssysteem kan door Hunenet gerealiseerd worden met verschillende diensten. Hoe wij deze diensten inzetten, is uiteraard afhankelijk van uw wensen, doelstellingen en situatie.

Beheer op afstand: Wij zorgen voor de controle van uw systeem, inclusief rapportages. Periodiek uitgevoerd door een van onze systeembeheerders, via een Internet verbinding op afgesproken tijdstippen. Bijvoorbeeld: eens per week gedurende 2 uur.

Beheer op locatie: Een van onze systeembeheerders zorgt bij u op locatie voor netwerkbeheer. Dezelfde activiteiten als bij remote beheer, aangevuld met specifieke zaken die op locatie moeten plaatsvinden. Uiteraard periodiek uitgevoerd na goed overleg. Bijvoorbeeld: eens per week of per maand.

Monitoring: Zo verzorgen wij het preventieve onderhoud en netwerkbeheer van uw ICT-infrastructuur. Om storingen terug te brengen tot een absoluut minimum. Een mogelijke dreiging kunnen wij zo veelal proactief oplossen. Via speciale software houden wij continu een vinger aan de pols: de 'thermometer' van uw systeem.

Hosting

De hosting diensten van Hunenet bieden u de gelegenheid uw eigen server(s) onder te brengen in een professioneel datacenter. Bij Hunenet kunt u er zeker van zijn dat uw servers goed beveiligd, gekoeld en stofvrij worden gehouden.  Bovendien heeft u de beschikking over voldoende bandbreedte om uw Internet activiteiten naar behoren uit te voeren ter ondersteuning van uw bedrijf. Hunenet brengt uw servers onder in het TCN Data Hotel op het Zernike-park in Groningen. Het TCN Data Hotel is een uitstekende locatie en kent alle faciliteiten die u van een professioneel datacenter mag verwachten.

Hunenet richt uw servers volledig naar uw eigen wensen in. Tevens draagt Hunenet zorg voor het technisch beheer, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Audit

Een IT-audit geeft u meer grip op uw automatisering. Waar belangen van direct betrokkenen het beeld kunnen vertroebelen kan Hunenet, als neutrale partij, uw IT doorlichten. Naast techniek gaat het daarbij vooral ook over risico-analyse en risicobeheersing.